Kulturelt Samråd Fredensborg 

Søndag den 20. november kl. 15.00 er der koncert i salen på Humlebæk Bibliotek. Nivå Big Band spiller swingende musik fra det klassiske big-band repertoire. Dirigent er saxofonisten og arrangøren Katrine Suwalski, og Fifi Dahy medvirker som sangsolist.

Eftermiddagens gæstesolist, trompetisten Henrik Bolberg, er en af landets mest populære og alsidige jazzmusikere. Han har spillet med Danmarks Radios Bigband i 1990’erne og har siden optrådt med en lang række kendte danske og internationale jazznavne.

Billetter a 50 kr. kan købes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside eller i den betjente åbningstid på bibliotekerne. Evt. tilbageværende billetter sælges ved indgangen.

Henrik Bolberg (født 1960) er autodidakt og var medlem af hard bop-quintet Page One, som vandt den internationale JazzFederation’s konkurrence for unge Europæiske jazz grupper i Leverkusen, Tyskland i 1987.


Senere spillede Henrik Bolberg med Avant Garden party, latin bandet Confusa og The A-team, og fra 1989 Danmarks radio bigband, hvor han hurtigt blev en af de mest betydningsfulde solister.


Henrik Bolberg har ledet og været medlem af bands med forskellige højt estimeret danske jazzmusikere og har beriget enhver konstellation med sin dynamik og opfindsomme spil.


Henrik Bolberg har deltaget i forskellige Jazzparpris vindergrupper som Geri Allen and The Jazzpar Nonet og Tommy Flanagan and The jazzpar Windtet Efter en årrække med Danmarks radio bigband forlod Henrik Bolberg bandet for nye udfordringer.


Dannede i 1994 Henrik Bolberg / Steen Hansen kvintet ”Timeless Inc”.
Spiller med Jesper Thilo’s mange forskellige grupper.
Bolberg / Markussen kvintet blev dannet i 1998.
Medlem af Poul Godske kvintet.
Spiller med Ole ”Fessor” Lindgren’s forskellige grupper.
Spiller med Morten Hertz ”Jazzbravour”.
Spiller med Henrik Bolberg Trio.
Senest medlem af Ole Mathiesen Kvintet med Bob Rockwell, Jesper Lundgaard og Kristen Odsgood.
Henrik Bolberg har modtaget forskellige jazzpriser såsom Ben Websterprisen 1995, Jasaprisen 1996 og Palæbarprisen 2010.