I anledning af Foreningen Nordens 100 års jubilæum afholder Foreningen Norden, Fredensborg, Børnefilmklubben Humlebien og Humle Bio Nordiske Filmdage i perioden 1. til 7. marts – ja egentlig bliver det helt til 14. marts, da der har været så stor interesse for skoleforestillingerne, at vi har arrangeret ekstraforestillinger. Filmdagene støttes også af Fredensborg Kommunes Kulturpulje.

 

Der bliver produceret mange gode film i de nordiske lande. Især bliver man imponeret over at et land som Island, har så mange originale og fine filmskabere. Vi vil gerne præsentere danske filmelskere for nogle af de seværdige film for børn såvel som for voksne.

Vi lægger ud med den dansk-islandske film ”Vinterbrødre” fredag den 1. marts kl. 18.00. Filmen indledes af producenten Per Damgaard Hansen og vi serverer en forfriskning.
'Vinterbrødre' er fra 2017 og er instrueret af Hlynur Palmason. Den skildrer spændingerne og den tiltagende desperation mellem to brødre på et øde kalkværk. Filmen blev hædret med ni Robert- og to Bodilstatuetter ved prisuddelingerne i 2018. Hlynur Pálmasons debutspillefilm var en af de fem nominerede kandidater til Nordisk Råds Filmpris 2018.

Lørdag den 2. marts kl. 16.00 er vi stolte af at kunne holde forpremiere på ”Kvinde på krigsstien”. Filmen er højaktuel og modtog i 2018 Nordisk Råds Filmpris. Filmen behandler påtrængende globale dagsordener med humor, drama og musikalitet.

De film vi viser for skoleklasser fra 0. til 10. klassetrin er Thelma - en norsk gyserfilm, John Thron – et svensk drama om vold og mobning, Little Wing – en finsk film om en pige og hendes mor, MGP Missionen – en dansk film om nogle børns kamp for at følge deres drøm og Kasper og Sofie – ud på tur – en norsk film for de yngste om de gode venner Kasper og Sofie.

På gensyn i biografen.

Med venlig hilsen
Lisa Juhler
Foreningen Norden, Fredensborg Lokalafdeling