Kulturelt Samråd Fredensborg 

I perioden 23. februar til 7.marts kan man se en udstilling af nordisk husflid på Humlebæk Bibliotek.
Udstillingen er af Vævepigerne og Pilelauget i Humlebæk i samarbejde med lokalafdelingen af Foreningen Norden i anledning af 100 års jubilæet.Vævepigerne udstiller traditionelle vævearbejder med gamle teknikker, omsat til nye udtryk.
De væver hovedsagelig med uld, hør, bomuld og silke, men også med nyere materialer og fibre iblandet.
Der er anvendt plantefarvede garner, farvet med planter fra naturen omkring os. Bynke, Gyldenris, Rejnfan, Valnød, m.m.

Vævepigerne henter inspiration mange steder fra. Fra vævepiger på væveuddannelser, interne kurser, kurser og inspirationsture i Danmark, Sverige og Norge. Ligeledes besøg på udstillinger, vævemesser, hos vævere, andre vævekredse og kunsthåndværkere.
Især udvekslingsbesøg med vores venskabsby i Nittedal, Norge, har været meget inspirerende og givende.

Vævepigerne er en aktiv forening med ca. 60 medlemmer, der næste år har 40 års jubilæum. De væver, strikker, plantefarver, karter, spinder og andre husflidstraditioner. Tager på ekskursioner, studieture og udvekslingsbesøg. Deres mødested og værksteder er i VæveOasen, Baunebjergskolen.

Foreningens formål er at styrke interessen for tekstilt håndværk, at udveksle ideer og erfaringer og ved aktiviteter, herunder kurser, møder, debatter og udstillinger, at fremme og udvikle kendskabet til tekstilt håndværk og derved arbejde for at bevare og videregive de håndværksmæssige og kulturelle værdier.

Humlebæk Pilelaug har ca. 17 medlemmer og de fletter sammen den første weekend hver måned. I vinterhalvåret foregår det på Langebjergskolen og i sommerhalvåret i haven hos formanden for Pilelauget, Flemming Petersen.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Med venlig hilsen

Lisa Juhler

Foreningen Norden, Fredensborg lokalafdeling
Tlf. 22510829