Det startede med en gave til min søster. Jeg hæklede en Kaj Boysen-abe, der fik så meget personlighed, at den inspirerede mig til at designe 17 andre slags aber.

Så var det, at jeg blev kontaktet af en ung fotograf, der gerne ville lave en billedserie med mig, der skulle illustrere mit liv.

 

Sine, som fotografen hedder, fulgte mig i flere måneder til teaterprøver, undervisning på gymnasiet, musikalske øve-aftener og i mit hjem, og da gik det op for mig, at Sine havde lavet animationsfilm i adskillige år og vundet flere ungdomspriser.

Det inspirerede mig nu til at skrive et filmmanuskript og foreslå hende, at vi lavede en film med mine aber, og heldigvis var hun med på ideen, og kortfilmen ”Aberne i skoven” blev til. Derfra var der ikke langt til at skrive en bog over filmen, og da alle, jeg spillede filmen for, efterspurgte en fortsættelse, skrev jeg bøgerne Aberne i Skoven 2, 3 og 4, alle illustreret af Sines fine fotos.
Historien handler om, de problemer menneskenes forurening giver en lille flok aber, der bor ved det store træ i skoven, om hvordan de forsøger at løse problemet, og om hvordan menneskene til sidst hjælper dem, og er skrevet til børn i aldersgruppen 3-6 år.

Kære børn, forældre og bedsteforældre

Søndag eftermiddag d. 7 0ktober kl. 15.00 viser vi filmen Aberne i skoven, læser bøgerne højt, mens vi viser de fine illustrationer, synger lidt sammen, og giver vores gæster muligheden for at møde skuespillerne/de hæklede aber live.

Kom og få en god oplevelse i vores lille hyggelige teater!

Lena Wandall-Holm
www.nivaateater.dk

Søndag d. 7 okt. kl. 15.00 billetter a´kr. 40 på 2712 2813 

eller fra teaterets hjemmeside 

 ??